Vegan koffie walnoten cake

Als je van koffie houd is deze cake echt een aanrader.

Wat heb je nodig?

Voor de walnotencake:

* 180 gram speltbloem * 100 gram fijn gemalen walnoten * 1,5 theelepels baking soda * 4 eetlepels chia zaadjes * 50 gram kokosbloesemsuiker of palmsuiker
   * 5 eetlepels honing * extra fijngemalen noten 
   voor de decoratie van de cake:  * 195 ml amandel, kokos of havermelk * 60 ml gesmolten kokosolie 

Voor de koffie frosting:

* 60 ml sterke koffie of espresso * 1 theelepel vanille extract (optioneel) * 60 ml honing of maple siroop of agave siroop * 195 gram ongebrande cashewnoten,
  20 minuten geweld in kokend water * een paar eetlepels kokosroom 

koffiewalnotencake

 

Bereiding: 

Begin met het maken van de frosting. Dit kan eventueel een dag eerder.

1. Doe de siroop, de vanille extract en koffie in een blender. Voeg daarna stap voor stap de gewelde cashewnoten toe en blend totdat een zachte smeuiige

    substantie ontstaat. Voeg indien nodig (ook lekker voor de smaak) een paar eetlepels kokosroom toe.

2. Plaats de frosting daarna voor een aantal uren in de koelkast. Dit om wat op te stijven en smaak te ontwikkelen. 

Voor de walnoten cake: 

1. Verwarm je oven voor op 180 graden Celcius. Vet je cakeblik in met kokosolie of roomboter

2. Zeef de speltbloem in een grote schaal en voeg daarna de fijngemalen walnoten, de baking soda, de chia zaadjes en kokosbloesemsuiker en honing toe.
    Wil je geen honing gebruiken, voeg dan 75 tot 10 gram kokosbloesemsuiker toe

3. Verwarm de amandelmelk, los de kokosolie hierin op en voeg dit toe aan het deegmengsel. Mix het totdat een mooi egaal deegbeslag is ontstaan
    Houd je van koffie, meng dan eventueel 60 ml espresso of sterke koffie door het beslag samen met 135 ml amandelmelk in plaats van 195 ml. 

4. Vul je bakblik en plaats het in de oven voor 45 minuten. Je kunt met een prikker testen of de cake klaar is door erin te prikken.

    Blijft de prikker schoon dan is de cake klaar. 

5. Laat de cake helemaal afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt. Breng de frosting gelijkmatig aan en versier de cake met fijngemalen walnoten.


Smakelijk... 

koffiewalnotencake2en ... mooi om te weten: 

Cashewnoten zijn een verbazingswekkend rijke bron van koper, wat je lichaam nodig heeft om ijzer te verwerken, vrije radicalen op te ruimen en botweefsel te ontwikkelen en om melanine oftewel haar- en huidpigment aan te maken. 

Walnoten bevatten omega 3-vetzuren die helpen om vet te verbranden, hongergevoel te voorkomen en je hersenen in topconditie te houden. Daarnaast zijn walnoten rijk aan antioxidanten die virussen en bacteriën in je lichaam neutraliseren. 

 

 

blad

© Yoga Jiva 2022 - Website: Van Dongen Design

logo

Yoga Jiva
Moussaultstraat 9
5721 KE Asten

T: 06 20 28 57 04
E:

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.