Appelcake met gember

Deze smeuiige cake is gemaakt volgens Ayurvedisch recept met een eigen twist.

Wat heb je nodig?

* 150 extra vierge kokosolie (Ik heb 100% geurloze kokosolie van gecertificeerd biologische teelt gebruikt van Royal Green) * 150 gr kokosbloesemsuiker 

* 200 gram speltbloem * 2 theelepels bakpoeder * 2 theelepels gemberpoeder, of 2 eetlepels geraspte verse gember  * 200 gr kokosroom of haveryoghurt

* 2 appels, * 3 theelepels kaneelpoeder of koekkruiden 

appelcake

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.

2. Meng de kokosbloesemsuiker, het bakpoeder, de speltbloem en het gemberpoeder 

3. Smelt de kokosolie en voeg deze toe, mix zodat een glad beslag ontstaat

4. Roer dan de kokosroom of haveryoghurt erdoor. 

5. Rasp de appels en meng deze door het beslag. Voeg ook de kaneel toe. Je kunt als alternatief ook 2 peren of 2 rijpe bananen nemen
    Houd en halve appel apart en snijd deze in schijfjes

6. Vet de bakvorm in en doe het beslag in de bakvorm. Bedek het beslag met de appelschijfjes. 

7. Bak de cake in 20 tot 30 minuten gaar in de oven. 

8. Haal de cake uit de oven, laat deze afkoelen en versier deze daarna eventueel met eetbare bloemetjes of kokossnippertjes. 

Smakelijk! 

 

Het proberen waard: 

Je kunt ook in plaats van 200 gram speltbloem, 100 gram speltbloem en 100 gram amandelmeel nemen..
En als je de cake niet vegan wil maken 1 eitje toevoegen aan het beslag. 

 

 

 

 

blad

© Yoga Jiva 2022 - Website: Van Dongen Design

logo

Yoga Jiva
Moussaultstraat 9
5721 KE Asten

T: 06 20 28 57 04
E:

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.