Vijgen kruimel cake

Deze vijgen kruimel cake neem ik wel eens als ontbijt op een zondag ochtend. 

Wat heb je nodig?

Voor de cake

Een springvorm van 20 of 24 cm doorsnede.

* 3 eieren * 75 ml olijfolie * 100 ml kokosolie * 75 gram kokosbloesem suiker * 3 eetlepels agave siroop * 75 ml amandel melk of haver melk * 3 theelepels
  vanille extract

* 260 gram volkoren speltbloem * 2 theelepels baking soda * een theelepel Himalya zout * een theelepel kardemon poeder of een kaneel 
* 3 eetlepels fijn gesneden gesuikerde gember of verse geraspte gember * 30 ml kokosroom 

* 200 gedroogde (minimaal 4 uur in water gewelde vijgen) of verse donkere vijgen (dit ziet er iets mooier uit omdat ze nog meer kleur hebben) 

Voor de crumble

75 gram volkomen spelbloem, 1 theelepel baking soda * 2 theelepels kokosbloesem suiker * thee eetlepels agave siroop * een theelepel kaneel * 5 eetlepels 
gesmolten roomboter of kokosolie * 100 gram fijn gehakte walnoten 

VijgenkruimelcakeBereidingswijze:

Meng in een grote kom de eieren, olijfolie, kokosolie, kokosbloesem suiker, agave siroop, amandelmelk en vanille extract door elkaar. 

Meng in een kleinere kom de droge ingredienten door elkaar.

Vermeng nu de droge ingredienten met de andere ingredienten in de grote kom. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld gewoon een klopper. 

Meng daarna de gember erdoorheen en eventueel nog wat kokosroom. 

Doe het mengsel in een ronde met roomboter of kokosolie ingevette springvorm.  (Of bedek de bodem van het cakeblik vooraf met bakpapier) 

Snijd de vijgen nu doormidden en bedek het cake mengsel met de vijgen. (Snijkant ligt naar boven gedraaid, zodat deze zichtbaar blijft) 

Voor de crumble meng alle ingredienten met een vork door elkaar zodat je een kruimelige substantie krijgt. Voeg daarna de walnoten toe. 

Verdeel je crumble nu over je cake en bedek deze helemaal zodat je de vijgen niet meer kunt zien. 

Plaats de cake vorm dan in het midden van een 175 graden voorverwarmde oven voor 45 tot 60 minuten, afhankelijk van de dikte van de cake. 

Haal deze dan uit de oven en laat de cake eerste even een minuut of 10 afkoelen. 

Verwijder de springvorm en plaats je cake op een bord of cakeschaal. 

Genieten maar...

 

Het proberen waard:

Je kunt de vijgen ook vervangen door peren of appels. 

Mocht je liever een vegan cake maken, laat dan de eieren weg en voeg 2 eetlepels chia zaadjes toe aan het eerste mengsel. (met olie etc..) 

 

 

 

 

 

 

 

blad

© Yoga Jiva 2022 - Website: Van Dongen Design

logo

Yoga Jiva
Moussaultstraat 9
5721 KE Asten

T: 06 20 28 57 04
E:

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.