Bananen havermoutkoekjes met tahin en kokos
Deze vegan havermoutkoekjes zijn zacht en chewy en ooh zo gemakkelik te maken.
Wat heb je nodig?
* 3 rijpe bananen * 50 gram kokosbloesemsuiker * 2 eetlepels tahin * 1 eetlepel pindakaas (als je niet van tahin houdt dan 3 eetlepels pindakaas)
* 3 theelepels vanille extract * 1 eetlepel koekkruiden of kaneel * 1 theelepeltje Himalaya zout * 250 gram havermout * 150 gram amandelmeel * 3 theelepels baking soda
Naar keuze: * 50 gram geraspte kokos of * 50 gram chocolade nibs (puur) of * 50 gram walnoten of *50 gram zonnebloempitten of * 50 gram blauwe bessen
Je kunt deze naar keuze ingredienten ook helemaal weglaten.
Bereidingswijze:
* Verwarm je hetelucht over voor op 180 graden Celcius,
* Meng de fijn geprakte rijpe bananen, kokosbloesemsuiker, tahin en/of pindakaas, vanille, kaneel of koekkruiden en zout door elkaar.
* Voeg daarna de havermout, het amandelmeel, baking soda toe en meng het door elkaar totdat het een deegachtige substantie wordt.
* Verdeel eventueel het deeg in drieën en voeg naar keuze de geraspte kokos, chocolade nibs, walnoten of blauwe bessen toe.
zodat je 3 verschillende smaakvariaties krijgt.
* Verdeel het deeg in bolletjes, druk ze plat in je handpalmen en leg ze op de bakplaat. (De bakplaat is bedekt met bakpapier).
* Bak de koekjes op 180 graden Celcius in 15 minuten goudbruin.
* Laat ze een minuut of 5 afkoelen en leg ze daarna op een rooster om verder af te koelen.
Je kunt je circa 4 dagen bewaren in een afsluitbare trommel in de koelkast. Invriezen kan ook voor maximaal 3 maanden.
Heerlijk voor een snack tussendoor!