Bananen havermoutkoekjes met tahin en kokos

Deze vegan havermoutkoekjes zijn zacht en chewy en ooh zo gemakkelik te maken.

 Wat heb je nodig?

* 3 rijpe bananen * 50 gram kokosbloesemsuiker * 2 eetlepels tahin * 1 eetlepel pindakaas (als je niet van tahin houdt dan 3 eetlepels pindakaas)
* 3 theelepels vanille extract * 1 eetlepel koekkruiden of kaneel * 1 theelepeltje Himalaya zout * 250 gram havermout * 150 gram amandelmeel * 3 theelepels baking soda

Naar keuze: * 50 gram geraspte kokos of * 50 gram chocolade nibs (puur) of * 50 gram walnoten of *50 gram zonnebloempitten of * 50 gram blauwe bessen

Je kunt deze naar keuze  ingredienten ook helemaal weglaten.

Bereidingswijze:

* Verwarm je hetelucht over voor op 180 graden Celcius,

* Meng de fijn geprakte rijpe bananen, kokosbloesemsuiker, tahin en/of pindakaas, vanille, kaneel of koekkruiden en zout door elkaar. 
* Voeg daarna de havermout, het amandelmeel, baking soda toe en meng het door elkaar totdat het een deegachtige substantie wordt.
* Verdeel eventueel het deeg in drieën en voeg naar keuze de geraspte kokos, chocolade nibs, walnoten of blauwe bessen toe. 
  zodat je 3 verschillende smaakvariaties krijgt. 
* Verdeel het deeg in bolletjes, druk ze plat in je handpalmen en leg ze op de bakplaat. (De bakplaat is bedekt met bakpapier).
* Bak de koekjes op 180 graden Celcius in 15 minuten goudbruin. 
* Laat ze een minuut of 5 afkoelen en leg ze daarna op een rooster om verder af te koelen. 

Je kunt je circa 4 dagen bewaren in een afsluitbare trommel in de koelkast. Invriezen kan ook voor maximaal 3 maanden. 

Heerlijk voor een snack tussendoor!

 

blad

© Yoga Jiva 2022 - Website: Van Dongen Design

logo

Yoga Jiva
Moussaultstraat 9
5721 KE Asten

T: 06 20 28 57 04
E:

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.