Rosalie Gerrits van den Ende

Om fit te blijven, heb ik diverse sporten beoefend. Lang deed ik krachttraining in de sportschool en wisselde ik dit af met periodes van hardlopen en spinning.

Elke keer kwam ik op een punt dat het me te weinig uitdaging bood. Het lukte me dan niet meer om mezelf te motiveren en mijn ‘hoofd leeg te krijgen’ met het sporten.

In mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging, kwam ik in 2014 in aanraking met Vinyasa Flow yoga. Het sprak me direct aan; dit was zoveel meer dan een fysieke uitdaging! De rust, balans, kracht en souplesse van zowel lichaam als geest die het me bracht, zorgde ervoor dat ik het abonnement bij de sportschool heb opgezegd.

In 2015 ben ik overgestapt naar Ashtanga yoga en van 1-3 keer per week werd het al snel 4-6 keer per week dat ik in Eindhoven bij Nick Evans en Katia Garcia Gomez mijn practice deed. Zij zijn beide KPJAYI geautoriseerd en hebben mij door hun verhalen en ervaring geïnspireerd om me verder te gaan verdiepen in de historie en achtergronden van (Ashtanga) yoga. Vanaf die tijd ben ik boeken over yoga gaan lezen en heb ik diverse workshops gevolgd zoals o.a. van Petri Raisanen, Nancy Gilgoff, David Swenson, Philippa Asher, Elise Greenspoon en Gibran Gonzalez.

Yoga heeft mij persoonlijk héél veel gebracht en gedurende de jaren van mijn eigen yoga-beoefening merkte ik dat ik dit graag wil doorgeven. Dit is reden dat ik in 2020 de Ashtanga-based Teacher Training (200+ uur) heb gevolgd bij Yogaplace Maastricht zodat ik gecertificeerd yoga lessen mag geven. In 2021 wil ik starten met de Advanced Teacher Training (300+ uur) bij Delight Yoga Amsterdam.

Eigen practice


Door mijn werk en daarvoor vroege vertrek van huis heb ik mijn practice altijd in de namiddag of avond gedaan. Het was mijn grote wens om – vooral met de start van de docentenopleiding – mijn practice in de ochtend te gaan doen. Door COVID-19 en hierdoor verplicht thuiswerken is dit uiteindelijk in 2020 ook gelukt. Nu practice ik dagelijks in de ochtend in Eindhoven bij Nick en Katia, bij Yoga Jiva of thuis. En dat bevalt heel goed!

Natuurlijk heb ik ook mindere dagen, een pijntje/blessure, weinig energie, veel aan mijn hoofd, geen zin of kost het vroeg opstaan extra veel moeite….maar toch probeer ik mijn mat op te gaan. Eventueel pas ik mijn practice aan in lengte, intensiteit, tijdstip of wordt het een meditatie en enkele pranayama-oefeningen. Soms lukt dat ook een keer niet en dat mag er ook zijn! Ik heb gedurende de jaren geleerd goed naar mijn lichaam te luisteren en soms ‘even door te zetten’ en een andere keer juist ‘zacht voor mezelf’ te zijn.

Dit laatste geldt niet alleen voor mijn yoga-practice maar zéker ook hoe ik nu in het leven sta. Balans in mijn leven is erg belangrijk en alléén ik-zelf kan bepalen wat dat voor mij inhoudt, wat ik ervoor moet doen en vooral wat ik ervoor moet loslaten…..Het (starten met) bewandelen van het yoga-pad is iets heel persoonlijks en graag deel ik mijn ervaringen met je om je op deze manier te ondersteunen in jouw eigen reis.

Ik zie er naar uit je te ontmoeten in één van mijn lessen bij Yoga Jiva: het enige wat je nodig hebt, is een ‘open-mind’!

Namasté,

Rosalie

 

blad

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

© Yoga Jiva 2022 - Website: Van Dongen Design

logo

Yoga Jiva
Moussaultstraat 9
5721 KE Asten

T: 06 20 28 57 04
E:

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.