Larissa Strijker

Als opwarming voor de moderne danslessen op de opleiding die ik destijds deed leerde ik de Zonnegroet kennen.

Ik vond het heerlijk, de kracht van herhaling. Eenmaal op de dansacademie volgde ik een hatha les en stond ik vaker op de mat.
Naast mijn werk als professioneel danseres en dansdocent volgde ik verschillende yoga lessen in de steden waar ik werkte en woonde. Ik kocht boeken over yoga en ging zelf op onderzoek uit.

Na een aantal jaren met mijn man en onze honden op Fuerteventura te hebben gewoond en te hebben gereisd met onze buscamper kwam ik terecht bij Yoga Jiva.

Een prachtige studio waar ik met open armen werd ontvangen door Franca en ik Ashtanga lessen volgde.
Door een verhuizing werd de afstand te groot en vervolgde ik mijn practice thuis op de mat. Ik leerde mijzelf kennen, veranderde zowel innerlijk als uiterlijk en daarmee de kijk op de wereld om mij heen.

Ik merkte dat ik het lesgeven miste en begon de YTT Ashtanga Yoga Academie in Antwerpen, een opleiding i.s.m Manju Jois, door Annemieke van der Zouwen.
Tijdens deze opleiding ben ik ook bezig gegaan met een theoretische opleiding ‘Roots of Hatha Yoga’ van Yogic Studies en ‘Engineering Health: Introduction to Yoga and Physiology’ van New York University Online.
Juist doordat we in de westerse wereld zo gericht zijn op de yogasanam, intrigeert mij de geschiedenis van yoga en de wetenschap eromheen.
Er opende een nieuwe deur en we trokken terug naar ons thuis in Fuerteventura.

Hier gaf ik Ashtanga, Vinyasa, Yin en Pranayama lessen op prachtige locaties.
Zelf volgde ik dagelijks online life stream lessen van Eddie Stern en af en toe workshops van David Swenson en David Robson om te leren van meerdere visies en deze te kunnen toepassen in mijn practice en lessen.

Het leven heeft ons in het begin van 2021 weer terug gebracht naar Nederland en zo kwam ik weer terug bij Yoga Jiva. Nu ook om les te geven.

In mijn lessen wil ik graag de toegankelijkheid naar yoga vergroten en voor iedereen begrijpelijk maken. Voor mij is yoga een-wording, verbinden, een manier om een harmonie te creëren met onszelf, de relatie met anderen en de wereld om ons heen.

Ik hoop je te zien in de shala.

Larissa

blad

© Yoga Jiva 2021 - Website: Van Dongen Design

logo

Yoga Jiva
Moussaultstraat 9
5721 KE Asten

T: 06 20 28 57 04
E:

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.