Mij passie is Ashtanga Yoga, gezond eten en koken. Om in balans te blijven heb ik altijd veel gesport. Jaren lang was ik bijna dagelijk op de sportschool te vinden. Ik was zelf aan het trainen of gaf les. Ik dacht dat ik daardoor mijn " hoofd" leeg kon maken en tot rust kon komen. Toen ik dit moeilijker kon combineren met mijn drukke baan ben ik gaan hardlopen. Altijd met een doel voor ogen, eerst 5 km, toen 10km, 10 miles tot een halve marathon. Ik betrapte me erop dat, ofschoon ik het heerlijk vond om lekker buiten te zijn en het me hielp om mijn hoofd " leeg" te maken, ik ook regelmatig last had van blessures. Luisteren en verbinding maken met mijn lichaam zag ik als een uitdaging. Dit wilde ik gaan onderzoeken. Op deze zoektocht kwam ik in contact met yoga. Ik las op internet een artikel over Ashtanga Yoga, dat me gelijk intrigeerde. Deze dynamische vorm van yoga heeft me veel gebracht. Het is een levensstijl geworden waar ik meer energie, flexibiliteit, balans en zelfs ook een beter eetpatroon door heb gekregen. Ik heb mogen ervaren dat wat ik eet en de manier waarop, van cruciaal belang is voor mijn vitaliteit en energieniveau.Dit alles heeft me in 2011 doen besluiten om de Ashtanga Yoga Teacher Training 200h RYT te gaan volgen. Na afronding van deze opleiding eind 2012 ben ik begonnen als freelance Yoga Teacher. Omdat ik het belangrijk vind mijn kennis continu te verbreden en weer nieuwe inzichten te kunnen delen volg ik regelmatig opleidingen bij ervaren docenten. Voorbeelden zijn: de Teacher Training therapeutic adjustments en energy healing van Petri Raisanen, Moonsequence van Matthew Sweeney. In voorjaar van 2015, heb ik de 200h Ashtanga Vinyasa Teacher's Intensive opleiding van Bela Lipat afgerond. Zij is level 1 geauthoriseerd door Sharath Rangaswhami.  Vervolgens heb ik begin 2017 de Hormoon Yoga opleiding afgerond bij Sylvia Mullaart en heb ik diezelfde periode een specialisatie Ouderen Yoga gevolgd.
Bij Annette Weers heb ik in juni 2019 mijn ademcoach opleiding afgerond. 

Op 10 januari 2015 is mijn droom werkelijkheid geworden en zijn de deuren van mijn eigen Yogastudio Yoga Jiva geopend.
Het is mijn doel om mijn ervaringen met enthousiasme, plezier en geduld op een persoonlijke manier te delen om zo iedereen die wil te laten ervaren wat yoga doet. Ik kijk ernaar uit om je bij Yoga Jiva te ontmoeten.  En nee, je hoeft NIET lenig te zijn om aan Yoga te doen. 

Mijn dagelijkse practice

Voordat Yoga Jiva geopend werd deed ik mijn dagelijkse practice thuis voor het werk. 1 x per week volgde ik toen les bij mijn toenmalige docente Manon Simonis. 
Toen ik uiteindelijk besloot mijn baan op te zeggen creëerde ik voor mezelf de ruimte om dadelijks mijn practice te gaan doen in Eindhoven met een gecertificeerde docent. Na wat wisselingen practice ik nu bijna 4 jaar dagelijks met Nick Evans. Ik vind het belangrijk om ook leerling te blijven zolang als ik leesgeef. En ja, soms heb ik ook geen zin om als de wekker gaat om 5.00 uur om op te staan en naar Eindhoven te rijden en voel ik me moe. En ja... ik heb ook wel eens pijn of een blessure waardoor ik me afvraag wat wil mijn lichaam me hier nu mee zeggen, hoe kan ik nu mijn practice doen?  Inmiddels weet ik ook dat dit de meest leerzame momenten op de mat zijn.  Daarnaast geeft de rust van het "thuiskomen" op mijn mat me veel kracht en een stevig fundament in mijn dagelijks leven, dat ik niet graag meer zou willen missen. 
Ook ervaren?

Ik kijk ernaar uit, dit mijn jouw te mogen delen. 

Namasthé,
Franca Gijsbers

 

blad

Meld je aan voor de nieuwsbrief

© Yoga Jiva 2023 - Website: Van Dongen Design

logo

Yoga Jiva
Moussaultstraat 9
5721 KE Asten

T: 06 20 28 57 04
E:

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.