Ashtanga Yoga Introductie Workshop

 

Ashtanga Introductie Workshop

 

Deze Ashtanga Yoga Introductie Workshop is een mooie start voor iedereen die kennis wil maken met Ashtanga Yoga. Tijdens deze workshop nemen we je mee door de basis van Ashtanga Yoga, we leggen de nadruk op het oefenen van de houdingen, de ademhaling en de eindontspanning. Ook besteden we kort aandacht aan de filosofie en de oorsprong, we zullen de acht ledematen van yoga bespreken en hoe ze van toepassing zijn op je dagelijks leven. Na de workshop heb je voor een periode van 4 weken toegang tot alle Ashtanga Mysore lessen en de Ashtanga Light ledclass.

JOLANDA 2020 10 24 JOLANDA BASTA9613

Ashtanga Yoga staat bekend om een breed scala aan fysieke en mentale voordelen die het biedt aan beoefenaars. Hier zijn enkele van de belangrijkste fysieke voordelen:

Kracht en Flexibiliteit: De dynamische aard van Ashtanga Yoga, waarbij je door een specifieke reeks houdingen beweegt, helpt bij het opbouwen van spierkracht. Tegelijkertijd bevordert het ook de flexibiliteit.
Uithoudingsvermogen: De opeenvolging van houdingen en de focus op ademhaling vergroten je uithoudingsvermogen. 
Houdingsbewustzijn: Ashtanga Yoga benadrukt de juiste uitlijning en techniek bij elke houding. Dit vergroot het bewustzijn van je lichaamshouding, niet alleen tijdens de yoga-beoefening maar ook in het dagelijks leven.
Verbeterde ademhaling: De nadruk op de Ujjayi-ademhaling, een diepe en gecontroleerde ademhalingstechniek, draagt bij aan een betere longcapaciteit, zuurstofopname en algemene ademhalingscontrole. 
Ontgifting en Circulatie: De herhaalde bewegingen en de warmte die wordt opgewekt tijdens Ashtanga beoefening helpen bij het stimuleren van de bloedsomloop. Dit bevordert de afvoer van gifstoffen uit het lichaam en ondersteunt zo het ontgiftingsproces.
Verbeterde Balans en Coördinatie: De variëteit aan houdingen en bewegingen in Ashtanga Yoga vereist een goede balans en coördinatie. Door regelmatige beoefening kun je deze aspecten van fysieke fitheid verbeteren.

Naast de fysieke voordelen zul je, bij regelmatige beoefening, ook op mentaal vlak het effect van Ashtanga Yoga ervaren;

Stressverlichting: De combinatie van fysieke inspanning en gecontroleerde ademhaling helpt bij het verminderen van stressniveaus. Het brengt het zenuwstelsel tot rust en bevordert een gevoel van kalmte.
Verbeterd Concentratievermogen: De focus op ademhaling in combinatie met het nauwkeurig uitvoeren van houdingen vereist aandacht en concentratie. Regelmatige beoefening van Ashtanga Yoga kan het concentratievermogen verbeteren, zowel op de mat als daarbuiten.
Emotionele Balans: Ashtanga Yoga helpt bij het ontwikkelen van emotionele veerkracht en het vermogen om met stressvolle situaties om te gaan. Het verminderd angstgevoelens, stimuleert een gevoel van kalmte en rust.
Zelfbewustzijn: De aandacht voor ademhaling en lichaamshouding vergroot het zelfbewustzijn. Dit kan leiden tot een dieper begrip van jezelf, je gedachten en emoties.

Deze Ashtanga Yoga Introductie Workshop is bedoeld om je een goede basis te geven en je kennis te laten maken met deze vorm van yoga. Je bent na workshop 4 weken welkom in alle Ashtanga Mysore lessen en in de Ashtanga Light ledclass.

 

Datum:                    Donderdag 16 mei
Tijdstip:                   19.00 uur tot 21.30 uur  
Docente:                  Jolanda Basten                
Aantal personen:      Maximaal 8 personen 
Investering:              € 69,50 na de workshop heb je 4 weken toegang tot alle Ashtanga Mysore lessen en de Ashtanga Light ledclass.                                Ben je al lid van Yoga Jiva, maar wil je graag Ashtanga Yoga leren, dan betaal je €49,50 en heb je ook onbeperkt toegang tot de Ashtanga Yoga lessen. (stuur dan een email of whatsapp)
Aanmelden:              via Yogibit of stuur een email naar

 

blad

© Yoga Jiva 2024 - Website: Van Dongen Design

logo

Yoga Jiva
Moussaultstraat 9
5721 KE Asten

T: 06 20 28 57 04
E:

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.